Mobiliteitsonderzoek

Feedback van werknemers in beweging

Instroom

Wil je weten hoe ‘verse’ werknemers aankijken tegen het instroomproces en de bedrijfs­cultuur?
Lees meer

Uitstroom

Wil je van vertrekkende medewerkers ver­nemen wat er beter kan? Inzicht in hun vertrek­argumentatie en hoe je ze eventueel wel had kunnen behouden.
Lees meer

Medewerkers­onderzoek

Meetlat en spreekbuis voor de organisatie

Zinvoller dan voortgangsgesprekken en onmisbaar voor een fitte organisatie. Periodiek in de spiegel kijken of juist vooruit.
Lees meer

Instroomonderzoek

De vacaturestelling, de werving en de uiteindelijke selectie van medewerkers is essentieel voor de toekomstige ‘fit’ in de organisatie. De eerste maanden in functie zijn bepalend voor het verdere verloop van een loopbaan en cruciaal voor de bevlogenheid en productiviteit van medewerkers.

Daarom is het voor organisaties nuttig om te weten hoe succesvol hun werving & selectie verloopt en of de daaropvolgende instroomperiode werkt.

Bij het instroomonderzoek vullen sollicitanten de laatste selectieronde het recruitmentdeel van het onderzoek in. De daarna aangestelde werknemers vullen na één week, één maand en twee maanden een online vragenlijst in. Daarbij kijken we naar het inwerkproces, of de medewerker zich onderdeel van zijn nieuwe werkomgeving voelt en of er signalen zijn die ingrijpen noodzakelijk maken.

Waarom?

 • Inzicht in de effectiviteit van het recruitmentproces
 • Geef nieuwe medewerkers een status
 • Help bij de fit van nieuwe werknemers
 • Voorkom onnodig verloop

Neem contact op

Uitstroomonderzoek

Van alle werknemersfeedback is de informatie van vertrekkers het meest waardevol. Waarom vertrekken zij en wat kan je hier van leren? Was het onvrede over loopbaankansen, leidinggevenden of bedrijfscultuur? Of zijn er kansen elders?

Een vertrekkende medewerker kan eerlijker, want belangeloos, feedback geven. Daarnaast hebben uitgestroomde medewerkers vaak een referentiemogelijkheid met een nieuwe werkplek. Dit geeft inzicht in hoe je het als organisatie hebt gedaan en wat je als organisatie zou kunnen verbeteren.

Door de vragen te stellen help je niet alleen je organisatie te verbeteren maar neem je ook de vertrekkende werknemer serieus. Een goede terugkoppeling daarvan maakt zelfs ambassadeurs van vertrekkers en maakt een toekomstige terugkeer waarschijnlijk.

Waarom?

 • Leren van een objectief werknemersgeluid over wat beter, eerlijker, sneller en meer rendabel kan
 • Benchmark met branchegerelateerde organisaties
 • Verfrissende inzichten in de uitdagingen van morgen
 • Creëer betrokkenheid en werk aan een gezonde organisatiecultuur

Neem contact op

Medewerkersonderzoek

Werknemers kunnen uitstekend verwoorden waar de verbeterpunten voor hun eigen organisatie te vinden zijn. Minstens zo interessant zijn de ideeën over toekomstige ontwikkelingen en/of inzichten die werknemers uit hun eigen netwerk hebben verkregen.

Afhankelijk van de klantvraag maken wij (of onze zuster Haas & Lescaut) elk onderzoek op maat.

Waarom?

 • Leren van een objectieve werknemersstem over wat beter, eerlijker, sneller en meer rendabel kan
 • Benchmark met branchegerelateerde organisaties
 • Krijg verfrissende inzichten in de uitdagingen van morgen
 • Creëer betrokkenheid en werk aan een gezonde organisatiecultuur

Neem contact op